Nyomtatás
Termék tulajdonságok
METRISoft Adatgyűjtő program METRISoft Adatgyűjtő program
A szoftver feladata, hogy mérési eredményeket tároljon el az osztályozó mérlegről, mely alapján a termelési rendszert lehet vezérelni, szabályozni. A program alapvető Windows kezelési ismereteket igényel.
Új

METRISoft Adatgyűjtő program

METRISoft Adatgyűjtő program

A program általános leírása:

A szoftver feladata, hogy mérési eredményeket tároljon el az osztályozó mérlegről, mely alapján a termelési rendszert lehet vezérelni, szabályozni. A program alapvető Windows kezelési ismereteket igényel.

A program által megvalósított főbb funkciók vázlatosan:

  • Kezelők felvitele, adminisztrálása, akiket különböző csoportokba lehet rendezni (Rendszergazda, művezető, mérleges). A csoportok tagjai más-más jogosultsággal férnek hozzá az adatokhoz a program használata során (pl. mérleges nem tud gyártási lapot módosítani, csak nagyobb jogosultságú személy).
  • A cikk törzset lehet kézzel felvenni, vagy a már meglévő mérlegről importálni. A cikkekből gyártási lapokat lehet készíteni, melyet mérlegekhez lehet rendelni.
  • Automatikus és kézi adattárolás is megoldható. Az automatikus rendszernél a megadott maximum termékszámnál vagy termékváltáskor rögzít. A kézi rendszernél speciális gombra történik a mérleg regisztereinek tárolása.
  • A mérési eredményeket különböző szempontok alapján (mérési idő, mérleg, cikk) lehet rendezni, szűkíteni, nyomtatni. Az eredményeket lehetőség van táblázatba exportálni, melyet táblázatkezelő szoftverrel tovább lehet feldolgozni.
  • A program könnyen kezelhető, akár csak billentyűzetről.

A rendszer műszaki paraméterei

Programazonosító: METRISoft Adatgyűjtő
Operációs rendszer: Windows 98/NT/2000/XP .NET Framework 1.1 keretrendszerrel telepítve
Irodai alkalmazás: Microsoft Office 2000/XP/2003, Excel riport átadási lehetőség
Képernyő felbontása: min. 1024 x 768 javasolt
Adatbázis szerver: MSDE 2000 SP3

Termékek karbantartása

Ennél a menüpontnál hozható létre az adatgyűjtésben résztvevő termékeket. Ezek a termékek létrehozhatóak a programból (F1 – Új PLU), vagy importálható a létező mérlegről (F4). Csak arról a mérlegről lehet adatokat importálni, ami az adott számítógépen hozzá van kötve. A letöltött termékeknél a látható termékeket lehet rögzíteni (F5), ami nem kell azt előtte érdemes törölni (F3).

1. ábra PLU karbantartás

2. ábra PLU importálás

Gyártási lapok karbantartása

A gyártás gyors karbantartásához fontos a gyártási lapok készítése. Lehetőség ad a szoftver termékeket úgy szerkeszteni, hogy egy mérlegen csak a gyártásnál engedélyezett termékek legyenek elérhetőek. Ezeket a lapokat előre el lehet készíteni.

A lap készítésénél csak a maximum PLU száma a korlát. Egy termék többször is szerepelhet a listán.

3. ábra Gyártási lapok karbantartása

Mérlegek karbantartása

Az elkészült gyártási lapokat itt lehet a mérlegekhez hozzárendelni. Egy lap több mérleghez is kapcsolható, így akár logikai csoportokat is ki lehet alakítani.

Ha esetleg valami történik az egyik mérleggel, azaz nem üzemképes, akkor a hatékonyabb adatgyűjtés érdekében inaktív állapotba lehet helyezni. Itt lehet a lap adatait letölteni (F4), vagy csak ellenőrizni (F9), ami nem jár módosítással a mérlegben.

Sőt egy új letöltésnél, akár a meglévő összegző regisztereket lehet törölni egyesével (F7), vagy egyszerre (F8).

A rendszer menüpontban lehetőség van a mérleg jelszavát módosítani (ezt csak rendszergazda, vagy művezető teheti meg). Ha jelszónak 4 db SPACE állítunk be, akkor inaktíváltuk a jelszó bekérését a mérlegen.

4. ábra Mérlegek karbantartása

Mérések karbantartása

A mindennapi méréseket a „Napi folyamatok”-nál lehet elindítani és megállítani. A vezérlő PC a méréseket, akkor rögzíti amikor a mérlegen megnyomják a ▲ gombot. Ennek hatására minden regiszterét (ami a gyártási lapon van) lekérdezi, és ezután törli, tehát a termelési adatok egyszerre kerülnek be az adatbázisba. A mérleg regisztereit csak jelszóval lehet módosítani, melyet a programból tudnak leküldeni.

Az elkészült mérési rekordokat lehet itt megnézni, és különféle szempontok alapján szűkíteni (mérés idejére, mérés típusára, cikkre, mérlegre). A kapott rekordokat ki lehet nyomtatni több szempont szerint, vagy .csv fájlba ( táblázatkezelő program ) exportálni.

5. ábra Mérések karbantartása

6. ábra Mérési eredmények listája

 

Nyomtatás

Tartalom

Keresés méréshatár alapján

Mérleg méréshatára:
Termékek listázása »