Hídmérlegekről általánosan

A hídmérlegek univerzális mérlegnek tekinthetőek, hiszen a rajta mért jármű (vasúti szerelvény) szállíthat mezőgazdasági terményt, élő állatot, vegyipari anyagokat, folyékony anyagokat stb. A hídmérleg Országos Mérésügyi Hivatal (továbbiakban OMH) által hitelesített mérőeszköz, ami lehetővé teszi a joghatályos mérést.

Hídmérleg mérete

A hídmérleg telepítésének egyik sarkalatos pontja a mérete. A méret magában kell foglalja a fel- és lehajtót, rá- és elhajtó útszakaszokat, mindezek mellett a hídmérleg mérőfelületének hossza meghatározza a rajta mérhető szállítójármű maximális hosszát.

Mérés

A portához érkező járműt alapvetően kétszer kell mérni: egyszer üres állapotban, majd megrakodva, vagy fordítva. A második mérés ismeretében ún. mérlegjegy nyomtatására van lehetőség, amely tartalmazza a mérést és méréssel kapcsolatos összes adatot. A mérlegjegyet nyomtatását többnyire számítógépes program végzi.

Hídmérleg program vagy szoftver

A Metrisoft Kft. által fejlesztett hídmérleg program a mérlegjegy nyomtatásán túlmenően a kor követelményeinek megfelelően számos feladat ellátására alkalmas, ilyenek például:

  • mérési adatok és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítő adatok (gépjármű adatai, beszállító adatai stb.) tárolása, listázása, kereshetősége
  • mérlegjegyek nyomtatása
  • vezérlési feladatok ellátása: sorompók és jelzőlámpák kezelése
  • számlanyomtatás
  • kártyaolvasók, azonosító kártyák kezelése
  • naplózás
  • stb.

A hídmérleg programnak lehetőséget kell nyújtania ún. láncolt mérésre is, azaz a jármű több anyaggal történő feltöltésére. A láncolt mérés esetén minden töltési folyamat végén történik egy mérés, és a mérési bizonylatra ennek megfelelően kerülnek rá az adatok.

Kapcsolódó anyagok

Kapcsolódó termékek: hídmérleg szoftver, hídmérleg adatlapja
Hídmérlegekről bővebben: hídmérleg leírás

Hídmérleg videó

Keresés méréshatár alapján

Mérleg méréshatára:
Termékek listázása »

Tartalom

Kapcsolódó képalbumok

Powered by Yii Framework.